DarjaDarja Pipuš Sunesko je ustanoviteljica podjetja BLA BLA in prevajalka za angleški jezik. Po izobrazbi je profesorica angleškega jezika in univerzitetna diplomirana sociologinja kulture. Diplomirala je na Filozofski fakulteti na Univerzi v Ljubljani. Preživela je nekaj delovnih mesecev v ZDA, Avstraliji ter na Finskem, kjer je poučevala angleščino oz. se izpolnjevala v svojem znanju angleščine. Darja ima že petnajst let izkušenj s poučevanjem angleščine na šolah in na tečajih, poučevala je tako predšolske otroke, kot tudi odrasle. Sama se že dvanajst let ukvarja s prevajanjem besedil. Najprej je prevajala vzporedno s svojimi drugimi rednimi zaposlitvami kot učiteljica angleščine oziroma samostojna sodelavka na Znanstvenoraziskovalnem inštitutu Filozofske fakultete, po rojstvu svojega prvega otroka pa se je leta 2008 odločila za samostojno pot na področju prevajanja in poučevanja.

Skrbno izbiram prevajalce za prevajanje besedil za druge jezike in pazim, da so ustrezno izobraženi za prevajanje in lektoriranje, kot tudi izkušeni na tem področju. Skupaj stremimo k temu, da poskrbimo za kar se da najboljše prevode. Pri prevodih nam je najpomembnejše vodilo kakovost prevoda in zadovoljstvo stranke. Tako sem ponosna, da lahko rečem, da podjetje BLA BLA že vrsto let sodeluje z istimi strankami, kot tudi zunanjimi sodelavci. Prevode se vedno potrudimo oddati v najkrajšem možnem času, obenem pa pri prevajanju besedil skrbimo za natančnost in zaupnost pri svojem delu.

——————–

Darja Pipuš Sunesko is Director of BLA BLA and translates documents from/to English and Slovenian. She has a B.A. in English Language and Literature and in Sociology. She obtained her degree at the Faculty of Arts, University of Ljubljana. She has spent several months and years working and studying abroad, in USA, Australia and Finland, where she taught English and perfected her knowledge of English. Darja has over fifteen years of experience in teaching English and has been doing translation work for over twelve years. At first, she was translating alongside her regular employment as an English teacher and working at the Research Institute of the Faculty of Arts, University of Ljubljana. After the birth of her first child, she decided to focus completely on her translating career in 2008. After the birth of the translation company BLA BLA in 2008, Darja has been actively involved in translation work to/from English and Slovenian on a daily basis.

»I carefully select translators for translation work for other languages and make sure that they have the right educational background, as well as experience in translation. Together we strive to provide the best possible translations for all kinds of clients. When translating, our most important goal is the quality of translation and the satisfaction of the client. Therefore, I am proud to say that the company BLA BLA has been translating steadily and continuously for the same companies and clients and working with the same freelance translators for a number of years. We always try to finish our translations in the shortest possible amount of time, while at the same time making sure that the translation is accurate and true to the original.«  – Darja

 

LucijaLucija Koražija se že od malih nog navdušuje nad raznolikostjo jezikov in kultur, zato se je odločila za študij hrvaškega, srbskega in makedonskega jezika ter primerjalnega slovanskega jezikoslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani. S prevajanjem besedil se je začela ukvarjati že v času študija, trenutno pa sodeluje z več prevajalskimi agencijami, med drugim tudi prevaja za podjetje BLA BLA. Prevaja besedila iz slovenščine v hrvaščino in iz hrvaščine ter srbščine v slovenščino. Predvsem prevaja besedila s področja turizma, kulinarike, tehnike, kmetijstva, gradbeništva, energetike, pogodbe, spletne strani ter razna promocijska besedila.

 

Tanja Zečevič za podjetje BLA BLA lektorira besedila v slovenskem jeziku. Z lektoriranjem se ukvarja zadnjih deset let, s podjetjem BLA BLA pa uspešno sodeluje od leta 2014. Končala je študij na Filozofski fakulteti v Ljubljani in ima naziv univerzitetna diplomirana profesorica slovenskega jezika. Delala je oz. dela na več področjih, za različna podjetja in ustanove, lektorira pa vse od revij, leposlovnih del, člankov do magistrskih in diplomskih nalog, kar počne z veseljem in zavzetostjo, vsako besedilo pa ji je v izziv.

 

Fiona ThompsonFiona Thompson je rojena v Newcastlu, Veliki Britaniji. Na Univerzi v Leicestru je študirala politične vede in angleški jezik, njena poslovna pot pa jo je vodila preko pisanja člankov za razna podjetja, poučevanja angleščine v Veliki Britanja do pisanja knjig in lektoriranja besedil. Fiona se je pred kratkim preselila v Slovenijo, kjer nadaljuje svoje delo in sodeluje s podjetji v Veliki Britaniji in Sloveniji. Za BLA BLA lektorira besedila v angleščini.